Erdek'te Kurban Bayramı

Erdek

Erdek Kaymakamlığı Bayramlaşması ilk gün, Belediye 2. Gün, Kurban kesin yerleri dışında kesim yapmak yasak

Erdek’te Kurban Bayramı programı belli oldu. Buna göre Erdek Kaymakamlığı İlçe Bayramlaşması 4 Ekim Cumartesi Bayramın 1. Günü Saat 14.00-14.45 arasında Öğretmen evinde yapılacak. 5 Ekim pazar Bayramın 2. günü saat 14.oo/ 16.oo arasında Başkan Murat Çolak2ın ofisinde yapılacak.

Erdek Belediyesi, Bayramlaşması ise 5 Ekim Pazar Bayramın 2. Günü saat 13.00- 14.00 arasında Belediye’de yapılacak.

Erdek CHP ilçe Başkanlığının Bayramlaşması ise aynı gün saat 15.00- 16 arasında ilçe Başkanlığında gerçekleşecek. Erdek MHP Başkanlığı Bayramlaşması ise

Erdek’te Kurban satış yerleri de belirlendi. Erdek’te kurban satışı ve kesimi Belediye tarafından disiplin altına alındı. Terminal önündeki Kamyon garajı bu anlamda düzenlenerek Kurban satışlarının çevresel olumsuzluğa mahal vermemesi için disiplin altına alındı.

Erdek Belediyesi Kurban kesim yer ve fiyatı konusunda da tespit yaptı. Erdek’te Eski Mezbaha ve Yeni İtfaiye arkasında düzenlenen kurban kesim alanlarında yapılacak kesim için bıçakçı ücretleri de tespit edildi. Buna göre Büyükbaş Kurban kesim beledi 250 tl, K. Baş Kurban kesim bedeli olarak 50 tl fiyatlandırıldı.

Belediye Sağlık ve Zabıta kontrolünde yapılacak kurban kesimleri için her türlü tedbir alındı. Erdek Belediye Başkanlığı belirlenen kesim yerleri dışında kesim yapanlar için birde cezai uygulama getirdi.

Buna göre Belediye tarafından belirlenen kurban kesim yerleri dışında, çevresel olumsuzluğa neden olabilecek koşulların oluştuğu kurban kesimlerine Zabıta ekiplerince cezai uygulama yapılacak.

 

 

 

 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı